Knihy | 1. díl - Oskar

by - června 15, 2019

Oskarovo srdce patří jeho huse. Ve Wimmlingenu jsou často vidět společně, Oskar nosí husu pod paží, nechá ji plavat na jezeře, pozoruje ji a chrání před liškou.   

Oskar je taková speciální postava, kterou bych ráda začala miniseriál týkající se leporel od Sussane Bernerové o malebném městečku Wimmligen a jeho obyvatelích.
Jedním z nich je právě již zmíněný Oskar. Jistě jste si všimli, že v leporelech má věrného společníka husu a v knížce, která je celá o něm se vysvětluje, jak k té huse přišel. Kniha bohužel není k mání v českém jazyce, ale koho by to zajímalo, může si přečíst jak to s ním bylo...

Oskar byl smutný, protože byl sám, chyběla mu žena. Jedno ráno šel na procházku a našel opuštěné vajíčko, z kterého se vylíhlo malé housátko. Oskar byl nejšťastnější "otec" jaký může být, staral se o své house, které všude chodilo s ním. A když Oskar viděl, že houser začíná být smutný, věděl, co má dělat...

Zima 

Leporela začínají zimou. Oskar v nich nese svou kamarádku husu městem, aby ji v parku u rybníka pustil za jejími druhy a necítila se sama. 


Jaro

V dalším díle se na scéně objevuje liška. Když si všimne husy, nenechá ji to chladnou a pronásleduje ji skrze celé město. Naštěstí si toho všimne Oskar a svou husu před liškou ochrání, donese ji do bezpečí rybníka, kam si liška netroufne.


Léto 

V létě Zuzana uspořádala oslavu narozenin na níž pozvala i Oskara. Ten prochází městečkem a cestou hledá vhodný dárek. Co myslíte, že od něj dostane? 


Podzim

Podzim je období, ve kterém se ve Wimmligenu koná spousta akcí, ale Oskar si všimne hejna hus, které letí na nebi a vše jde stranou. I když né tak docela, neodolá krásnému lampiónu husy, s kterým dojde k rybníku, kde se se svou kamarádkou setká. 


Noc

Noc je poslední v řadě leporel. Oskar s husou se v něm prochází nočním městem a vychutnavají jeho kouzelnou atmosféru, jež završí v parku ohňostroj. 


Ve všech dílech narazíte na husu v různých podobách, např. na houpačku ve tvaru husy, pan s husou na plakátě, lampa ve tvaru husy nebo všimli jste si jak se jmenuje hostinec na náměstí? 



You May Also Like

0 komentářů