Výlet | do Tábora na čokoládu

by - srpna 03, 2018



Když jsem holkám řekla, že pojedeme do Tábora, myslely, že na letní tábor 😀 a jaké bylo jejich nadšení, když jsem je zavedla do Muzea čokolády!

To jsme se jednou tak sebrali a vyrazili... Cestou jsem si našla jaké skvosty Tábor skýtá a netušila, jak mě překvapí svou malebností. Zaparkovali jsme u plovárny, ať nemusíme platit na parkovištích v centru a prošli se do historické části starého města. Moc se nám líbila atmosféra, která na nás dýchla z toho kousku, co jsme prošli a viděli. Že půjdeme do Muzea čokolády jsme se rozhodli při procházení se městem a po té, co jsem zjistila, že už je hodně hodin a den, kdy né vše je otevřené.


Muzeum čokolády a marcipánu 

Když vejdete do muzea, jako první děti zaujme Orion čokoládový domeček. Holky se odtamtud nemohly odtrhnout, ale nakonec jsem je ukecala, že určitě je i zbytek výstavy zajímavý.


A taky že jo! Marcipánové pohádky holky ocenily a kdyby to šlo, hned by si hrály.




Další část ukazovala krásné historické šaty z marcipánu na panenkách Barbie a čokoládové klobouky. Nejednou zazněla věta: "Jéé, tyhle bych chtěla!" Nechápu jak to ty lidi dělají, ale ukázka toho, co se vše dá udělat z marcipánu a čokolády, to byla uchvatná.

Samozřejmně v muzeu nesmí chybět i edukační část, kde si můžete pustit krátký dokument o tom, jak se zpracovávají kakaové boby, z čeho všeho se čokoláda skládá a i co se z ní vyrábí.



Mně se jako názorná ukázka líbilo vkládací puzzle, s kterým si hrála Nikolka, zatímco my se koukali a vzdělávali.



V dalším patře mě šokovalo čokoládové auto Mr.Beana, a to jeho velikostí. 😮 Je tam i spousta jiných modelů aut, tentokrát ale vystavených ve vitrínách, čímž se mohou zas pokochat chlapci a nesmím zapomenout na marcipánový model náměstí města Tábor.

foto převzato z https://www.cokomuzeum.cz

Co mě ale nejvíc na celém muzeu zajímalo, byla tvořivá dílnička. Co vše si zde můžete vyrobit? Figurky z marcipánu, čokolády, bonbony, tabulku čokolády dle svých přání, dokonce čokoládový obraz na plátně nebo perníkové lízatko... My jsme bohužel opravdu přišli dost pozdě, takže jsme mohli pracovat už jen s marcipánem, ale holkám to nijak nevadilo, jelikož válet válečkem a vykrajovat tvary je pro ně ještě stále dost atraktivní zábava. 😊

Poté, co se pokocháte všemi těmi sladkostmi, čekají na vás katakomby s kouzelným lesem, čokoládovým dolem a záhadnou místností za plentou, kam se holkám ale vůbec nechtělo jít, jelikož předtím tam výskal nějaký chlapec, takže nabyly dojmu, že tam je něco strašidelného. Nebudu vás napínat, ano, je tam čertovské peklo, kde jsme se dlouho nezdrželi 😂

No a co by to bylo za muzeum čokolády, kdybyste si nějakou čokoládu nemohli koupit a doma ochutnávat. A my jsme se v tomto ohledu neošidili a doma si s chutí dopřáli a zavzpomínali na krásně prožitý den.


Užitečné informace: 

Kotnovská 138, Tábor

Otevřeno denně
listopad - březen     9 - 17       
duben, říjen           10 - 17
květen - září            9 - 19


Vstupné:
Plné  180 Kč
Snížené (dítě od 120 cm)   120 Kč 
Dítě do 120 cm    zdarma
Rodinné (2 dospělí, max. 3 děti)   550 Kč  

GPS: 49°24'46.440"N, 14°39'29.230"E

You May Also Like

0 komentářů