Knihy | Angličtina pro děti

by - srpna 07, 2018


Pokud není zrovna počasí na trávení času venku, prší, sneží, nebo je děsné horko, můžete si s námi zalistovat knihou od Usborne Listen and Learn, kterou bych vám dnes ráda představila.

Usborne


Usborne je anglické vydavatelství, které se specializuje na dětské knížky všech věkových kategorií. Od dětských knih, výukových knih pro nejmenší až po romány pro mládež. My jsme si od tohoto vydavatelství pořídili knihu Listen and Learn - First English Words. Jak jsem si prohlížela jejich webové stránky, tak v této řadě můžete pořídit knihy věnující se i německým, francouzským, španělským, nebo dokonce čínským slovíčkům. Mě zaujala ještě Get Ready for School, která by se Sárince mohla v budoucnu objevit v knihovničče, jakožto pokračování té, co máme.



Listen and Learn - First English Words

Knížka se skládá vlastně jen z tvrdých desek, které když rozevřete, máte na jedné straně obálku, v které se nachází karty se slovíčky. A na straně druhé prostor, kam jednu z karet zasunete a mačkáte na vybráné obrázky.


V obálce najdete čtyři oboustranně potistěné karty věnující se různým tématům: Farm, Things that go, At home, Food, My body, Animals, Clothes, Bedtime.



Poté co si vyberete jednu z nich, je důležité knížku na zadní straně zapnout, aby fungovala a můžete se pustit do učení.



Další důležitý krok je vždy pro dané téma zmáčknout tlačítko go, aby se načetlo to správné téma.


A pak už jen mačkáte na obrázky a posloucháte jak se co správně řekne. Sárinka vždy nahlas opakuje, ale jsou momenty, kdy dobře nerozumí a opakuje to po svým, tak je dobré občas u toho učení být a opravit.



Mně tento způsob slovníku přijde hodně povedený, jelikož nejsem angličtinář a sama nevím jak se co správně vyslovuje. Samozřejmě, že slovník nepokryje veškeré Sárinky dotazy, obsahuje 120 slovíček, ale myslím, že na seznámení se s angličtinou je to dostačující. Navíc se mi velmi líbí její provedení a ilustrace a jak vidno na fotce, zabaví se obě holky 😊







You May Also Like

0 komentářů